Faglig fokus:

✔ Bynært friluftsliv og folkehelse
✔ Universeiell tilrettelegging av friluftslivet ✔ Utendørsterapi
✔ Sjøørett og restaurering av sjøørettbekker
✔ Tverrsektorielt samarbeid mellom kommune, friluftsråd og frivillige
 Naturen som læringsarena Stikk ut
Kulturarv og besøksforvaltning

Langs stien møter vi God & Trygg tilgang til naturen. Prosjektet er en del av Gjensidigestiftelsens store Naturglede-satsing, og har som mål å forbedre tilgjengeligheten og tryggheten til nærfriluftsliv og nærturterreng for flere, inkludert personer med nedsatt funksjonsevne. Prosjektet lyser ut midler, med søknadsfrist i juli, til tilretteleggingsprosjekter som gjør nærfriluftsliv mer tilgjengelig for flere. Å gjøre friluftslivet mer tilgjengelig for alle handler om å styrke folkehelsen og gi flere muligheten til å oppleve naturens gleder, uansett funksjonsevne. For mer info: God & Trygg |

Sigrid Rohde, rådgiver i Kompetansesenter Rus Midt Norge, forteller oss om friluftslivet betydning for vår psykiske og fysiske helse. Hvilken betydning det har i det forebyggende og rehabiliterende folkehelsearbeidet. Tema for samtalen er «Friluftsliv og Utendørsterapi- aktivitet, tilhørighet og meining for et bedre liv».  

Ved Kirkeparken møter du Stien Yngve, fra Norsk Friluftsliv. Han vil sammen med Skogselskapet, Norges Orienteringsforbund og DNT, gi deg en innføring i «Naturen som læringsarena». En satsning som legger til rette for dypere læring, utvikling av sosiale ferdigheter, og aktiviteter som fremmer god fysisk og mental helse. Naturen som læringsarena ønsker at alle elever skal få oppleve felleskap, trivsel og mestring ute i naturens klasserom.

PS. Sykkel er inkludert i befaringen

Bussen tar deg til et landskap preget av jordbruk, kulturarv og naturrestaurering.

Halve gruppa starter ved Hunnfeltet og halve gruppa starter i Hunnbekken. Så bytter dere halvveis.

Hunnfeltet er et gravfelt fra bronsealder til yngre jernalder (ca. 1000 f.Kr. til ca. 900 e.Kr.). Tryggve Csisar og Ida Charlotte Wendel fra Østfold Fylkeskommune vil gi deg innsikt i hvordan man tilrettelegger for friluftsliv samtidig som kulturminner bevares, og ser hvordan området forvaltes for å ivareta både natur og kulturarv.

Etter en omvisning på Hunnfeltet blir det en fotturen, fra Hunnfeltet til Hunnbekken. På turen får du prøve ut «Stikk UT!«, et turregistreringskonsept som skaper økt aktivitet og engasjement for friluftsliv, stimulerer til samarbeid på tvers av sektorer og er en viktig bidragsyter til folkehelsearbeid. Det er Ola Fremo, daglig leder i Nordmøre og Romsdal Friluftsråd, som gir deg en innføring i Stikk Ut.

Hunnbekken ble restaurert i 2012, og er et pågående restaureringsprosjekt for å gjenopprette en naturlig ørretbekk. Der møter du Ole-Håkon Heier, regionsekretær NJFF Østfold, som vil fortelle om sjøørrettens livssyklus, hva er en god sjøørretbekk, hva ødelegger den, og hvordan kan man restaurere den.

Transport og vanskelighetsgrad:

  • Sykkeltur på ca. 8–10 km
  • Lett gange i varierende terreng
  • Buss

📍 Oppmøte: Hotellets resepsjon kl. 10.15
⏳ Varighet: 10.15–17.00